

Funded by the European Union



Innovations in CO₂ Reduction Technologies

Workshop in the Centre of New Technologies University of Warsaw

https://desired-project

Join us for an exciting workshop on the latest advancements in CO_2 reduction technologies, where leading researchers and innovators will present cutting-edge strategies for carbon capture and utilization. This event will explore emerging trends in electrocatalysis, photoelectrochemical approaches, and novel materials driving sustainable solutions for CO_2 conversion.

Date: April 11th, 2025, 9 am -1 pm, online and on-site

Location: Centre of New Technologies, University of Warsaw, auditorium 01.130
<u>https://cent.uw.edu.pl/en/</u>

Don't miss this opportunity to connect with experts, exchange ideas, and contribute to the future of green energy and sustainable chemistry!

Register now! <u>https://desired-project.eu/workshop-1/</u>





Workshop Agenda

8:30 AM – 9:00 AM: Welcome and Coffee

9:00 AM - 9:30 AM: (30 min) Key note presentation Prof. Michele Aresta, IC2R, Bari, Italy

"Carbon Dioxide Utilization: a Strategic Technology for our Future. Targeting a Man-Made Carbon-Cycle"

9:30 AM – 11:00 AM: Session 1: Initiatives for CO₂ reduction technologies

9:30 AM – 10:00 AM: (30 min) Prof. J.C. Colmenares, IChF, Polish Academy of Science

"Improving the carbon footprint by (piezo)photoredox catalysis using modified carbon-based materials"

10:00 AM – 10:30 AM: (30 min) Prof. Jarosław Judek, Faculty of Electronics and Information Technology, Warsaw University of Technology

"Nitrides and Oxides of Group IVb Metals (Ti, Zr, Hf) as Cost-Effective and Abundant Photocatalyst Materials for Solar-Driven Environmental Solutions"

> 10:30 AM – 10:45 AM: (15 min) Dr Piotr Barczuk, Orlen S.A.

"From incubation to venture capital. Corporate open innovation as a comprehensive platform for bringing novel ideas and technologies to the market"

> 10:45 AM -11:00 AM : (15 min) Dr Marcin Walter, Orlen S.A.

"Decarbonization in Orlen's 2035 Strategy and Orlen's R&D initiatives"

11:00 AM – 11:15 AM: Coffee Break and Discussion

- > Opportunity for attendees to discuss morning presentations and networking.
- 11:15 AM 1:00 PM: Session 2: Materials and Processes for CO2RR
 - 11:15 AM 11:45 AM: (30 min) Prof. Joanna Kargul, Centre of New Technologies, University of Warsaw

"Solar-driven CO₂ reduction to fuel and chemicals with enzymatic cascades"



11:45 AM – 12:05 PM: (20 min) Prof. Hung Son Nguyen, Faculty of Mathematics, Informatics and Mechanics, University of Warsaw

"An overview of the opportunities and challenges of applying machine learning to advanced materials processing"

12:05 PM – 12:25 PM: (20 min) Prof. Marcin Pisarek, IChF, Polish Academy of Science

"Functionalization of TiO₂ nanotubes for photoelectrochemical application"

12:25 PM – 12:45 PM: (20 min) Dr Krzysztof Bienkowski, Faculty of Chemistry, University of Warsaw

"Terahertz Spectroscopy in Unraveling CO₂ Reduction Mechanisms"

12:45 PM – 13:00 PM: (15 min) Dr Linh Trinh, Centre of New Technologies, University of Warsaw

"Designs of New Materials for CO2RR Applications"